Donatie Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk

Het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk heeft de stichting een donatie gedaan van 150 gebruikte patiëntenbedden. Het ziekenhuis heeft afgelopen zomer al haar bedden vervangen. Via onze contacten in het ziekenhuis zijn wij benaderd met de vraag of wij bedden willen hebben.

Natuurlijk hebben wij direct ja gezegd en hebben samen met de facilitaire organisatie van het ziekenhuis het transport van de bedden opgezet. Dat was niet eenvoudig want je zal begrijpen dat er patiënten in de bedden liggen die overgeplaatst moesten worden in de nieuw bedden. Een behoorlijk logistiek operatie. Gelukkig is alles erg goed verlopen en heeft het transport bedrijf Team Allied uit Utrecht de bestaande bedden afgevoerd naar Utrecht.

Inmiddels worden de bedden nu klaar gezet voor transport naar een aantal ziekenhuizen janivoin Moldavië. Waar deze bedden meer dan welkom zijn. De stichting heeft jammer genoeg nog niet de gelden bij elkaar om de in totaal 7 geplande transporten in de maand november uit te voeren.

Op dit moment heeft de Stichting Ziekenfondsbode Agis 10.000 euro en Stichting Janivo 2008-logo-agis5.000 euro beschikbaar gesteld voor de transporten. In totaal kosten de 7 transporten te samen 35.000 euro. Er is nog 20.000 nodig.

Zijn er donateurs die geïnteresseerd zijn in dit of andere op de site vermeldde projecten. Mail ons werkgroepurgenta@live.nl of bel Arnold van Rijn onze secretaris 06-53317591.

De bedden gaan naar de volgende ziekenhuizen in Chisinau:

  •     18 bedden naar Municipal Clinical Emergency Hospital
  •     25 bedden naar het Oncologisch instituut
  •     85 bedden naar de terminale zorg instituut

Voor de laatste 22 bedden is nog geen keuze gemaakt waar deze naar toe zullen gaan.