Inleiding

Het kinderziekenhuis is in de provincie Sibiu het enige kinderziekenhuis waar kinderen tot de leeftijd van 16 jaar worden behandeld. Naast verschillende verpleeghuizen in de stad Sibiu is er een grote polikliniek. Per jaar komen er tussen de €2500 en €3000 kinderen voor behandeling naar de polikliniek en/of worden opgenomen. Het ziekenhuis heeft ook een aids-afdeling.

Het Kinderziekenhuis Sibiu beschikt over een persluchtinstallatie voor het OK-centrum en Intensive Care die in de periode van 2006 en 2007 met ondersteuning van Urgenta is aangelegd. Er ontbreken echter goede betrouwbare medische perslucht compressoren. Deze zijn noodzakelijk om de apparatuur op de OK en Intensive Care naar behoren te laten functioneren.

Project

De Stichting wil 2 zuigercompressoren aanschaffen om het project compleet te maken en af te ronden. Vrijwilligers van de stichting nemen het plaatsen van de compressoren voor hun rekening.

Realisatie

Afhankelijk van rondkomen financiering: 2008/2009

Kosten

Geraamde kosten bedragen ruim €8000,- (zie calculatie in xls-formaat). Wij zoeken sponsoren die het geld dat nodig is voor aanschaf en plaatsen willen doneren. Heeft u interesse stuur een mail naar Arnold van Rijn of bel 0653317591. Onze secretaris staat u heel graag te woord.