GROOT NIEUWS!!

De Werkgroep Urgenta heeft een samenwerkings-overeenkomst gesloten met logo-wilde-ganzenWilde Ganzen voor onze projecten in Moldavië!

Inleiding

Moldavië is het armste land van Europa. Van de bevolking leeft 80% onder de armoedegrens. De gezondheidszorg is geconcentreerd in ziekenhuizen, deze ziekenhuizen hebben doorgaans te maken met zeer verouderde apparatuur.

Wat gaan wij doen?

Voor het programma “Moldavië Gezond” is in samenspraak met de Moldavische Minister van Volksgezondheid en het Emergency Hospital besloten om te starten met het upgraden van de basisvoorzieningen van dit ziekenhuis. Onderdeel van het werk is de installatie van het medische gassensysteem op de afdelingen: EHBO, intensive care en de operatieafdeling. In samenwerking met onze lokale partner ACASA en het ziekenhuis begeleiden wij dit project. Tevens waarborgen we de kennisoverdracht en implementatie van de medewerkers van het ziekenhuis. In Chisinau zijn nog twee ziekenhuizen die in aanmerkingen willen komen voor deze upgrade. Ons doel is om dit de komende jaren ook daar te realiseren.

De Werkgroep Urgenta heeft aangeboden zich in te zetten om €150.000 aan fondsen 2012-moldavie-gezond-wilde-ganzenbijeen te brengen. Een substantieel deel van deze €150.000, namelijk €60.000, is voor de aanleg van het medische gassennet.
Wilde Ganzen zal ons daarbij ondersteunen. Van onze fondswervingsacties welke succesvol resultaat op leveren zal Wilde Ganzen 55% aanvullen tot een maximum bedrag van €53.000.

De komende periode kunt u op onze site de acties volgen.

Doet u mee?
Want samen met u kunnen wij het verschil maken!

Rekeningnummer 40 000, Wilde Ganzen onder vermelding van Gassysteem, Moldavië.