Vrijdag 17 oktober was het dan zo ver.

Het formele einde van het project Oncologisch Instituut. Een project waar wij met alle voorbereiding zo’n drie jaar mee zijn bezig geweest. De eerste zorg was het verkrijgen van het benodigde budget ter grote van € 78.000. Dat is gelukt met dank aan: R.K. Wees en Oude Lieden Fonds, Emmaus Bilthoven, Salomons hulp  Fonds, Ziekenfonds Bode,  Joh. Donk-Grote stichting, Dr. Hofstee stichting en Wilde Ganzen.  Jammer genoeg verwachten wij af te sluiten met een klein te kort.

Maar het succes mag er zijn. In 24 werkdagen tijd zijn er 160 medische gas afname punten geplaatst. Bijna 1000 meter koperen leiding aan gelegd.20141015_161401

Voor ons een nieuw hoogte punt. Wij vragen ons wel eens af waar eindigt dit. Nu weten wij al dat het volgende project in 2015, 1e kinderziekenhuis, over deze prestatie heen zullen gaan.

Terug naar de vrijdag middag.

Om 16.00 uur hadden zich zo’n  50 medewerkers van het operatie centrum en intensieve  care verzameld bij de centrale entree. In het bijzijn van Dr. Rodica Mindruta, Dr. Stepa, de heer Rangu werden wij toe gesproken door de directeur van het Instituut Dr. Cernat. Voor het Instituut is de aanleg van het medische gassen net een grote stap vooruit in de medische zorg.20141016_152607

Hij bedankte, onze coördinator George Hille, voor zijn inzet. Ook al waren de gesprekken niet altijd even makkelijk geweest en liepen ze soms erg stroef.  Verder ging hij in op de bijzondere wijze waarop de vrijwilligers groep van Urgenta het project heeft uitgevoerd. Met veel vakkennis, inzet, netheid, discipline en professionaliteit is er gewerkt.

Het heeft bij hem, maar ook bij velen in het ziekenhuis, diep respect en bewondering achter gelaten. Als uiting daarvan ontvingen wij uit zijn handen een appreciation als dank voor al het werk.

Hierna werd een plaquette onthuld in de hal welke verwijst naar de samenwerking met de Stichting Werkgroep Urgenta en al de donateurs die de realisatie  financieel hebben mogelijk hebben gemaakt. Aansluitend heeft Jan Scheerder het oplevering document ondertekend als officiële overdracht van de medische gassen installatie net aan het Oncologisch Instituut.

Afname punt Entermed

Zoals eerder geschreven hier eindigt 3 jaar werken aan een mooi project. Zeker er waren best een aantal hobbels maar het succes overheerst toch bij mij. Tot slot bedankt de Stichting Werkgroep Urgenta al haar vrijwilligers en bedrijven die hebben mee gewerkt aan dit resultaat.IMAG2243