Woensdag 19 april is de groep technici vertrokken naar Sibiu. Een reis van 1975 km via Duitsland, Oostenrijk, Hongarije naar Sibiu in Roemenie. Donderdagmiddag aangekomen, werden wij hartelijk ontvangen door de medewerkers van het Kinderziekenhuis. Al snel 2006-cardiologie-midi-care-bbleek dat de vrachtwagen al op dinsdag gelost was wat ons enigszins bezorgd maakte. Wij hebben helaas negatieve ervaring opgedaan in de achter ons liggende jaren. Maar Alina Cozac bezweert ons dat alles is opgeslagen op veilige plaatsen.

De volgende dag, vrijdag, zijn de technici gestart met de aanleg van de medische gas afname punten (zuurstof en perslucht) in de verloskamers van Obstetrie in het Academisch Ziekenhuis. Een beetje vreemde gewaarwording voor ons mannen. Je bent aan het werk tussen hoogzwangere vrouwen die op bed of lopend door de gang in afwachting zijn van voldoende ontsluiting. Zodra dat het geval is, gaan zij snel naar een van de verloskamers en in een tijdsbestek van 10 minuten en veel gepuf en gekerm is het kindje er.
Wij hadden met de medewerkers van de afdeling afgesproken dat wij onze werkzaamheden zo zouden inrichten dat er steeds een verlosbed beschikbaar is. Zodat wij alleen de kamer maar behoefden te verlaten als het zo ver was met een van de zwangere dames. Wij hebben vrijdag en een groot deel van de zaterdag heel wat mee moeten puffen maar ondanks dat is de installatie met medische zuurstof en perslucht aansluitingen een feit geworden.

Isoleer paviljoen Kinderziekenhuis Sibiu, Roemenië (klik voor vergroting)Na het weekend tot en met maandag (was orthodox Pasen), is de dinsdag gebruikt om alle meegebrachte materialen te bekijken en te checken met de donatie lijst. Dit kost veel tijd daar ook werkelijk alles moet worden gecontroleerd en geteld.

Woensdag zijn wij gestart met de werkzaamheden in het isolatie paviljoen. In totaal zijn hier 12 perslucht en 12 zuurstof wandpanelen aangebracht. Wij hadden de pech dat er een meer dan gemiddeld aantal baby’s was opgenomen. Dat had tot gevolg dat de werkzaamheden in 2 fases zijn uitgevoerd. De baby’s zijn allemaal naar een zijde van het paviljoen gebracht zodat wij de panelen in de 6 boxen konden aanbrengen. Daarna schoonmaken en omhuizen waarna de andere 6 boxen zijn gedaan. Zaterdagmiddag was de oplevering van de installatie. In de toekomst zullen vele baby’s het minder benauwd hebben dan tot nu toe het geval was. Wat kan een relatief kleine verandering zoveel kwaliteitsverbetering geven in de zorg rond deze baby’s!2006-isoleer-paviljoen2-b

Na het weekend is er op maandag de 1e mei, de dag van de arbeid, gewerkt. Met name het doortrekken van het persluchtnet in het hoofdgebouw van Pediatrie naar de eerste en tweede verdieping. Een flinke klus door vloeren van 80 cm dik boren. Daarbij is het zelfs gelukt nog een kamer in te richten met zuurstof en perslucht.

Aanleg hoofdleiding (klik voor vergroting)De dinsdag verhuisd naar het Luthers kinderziekenhuis aan de Boulevard in Sibiu. Daar zijn plannen in de maak om een complete eerste hulp poli te realiseren. Ons was gevraagd vooruitlopend daarop een aantal pers- en zuurstofpunten aan te leggen. In totaal zijn er 3 kamers in 1 dag aan gelegd.2006-aanleg-hoofdleiding-b

De woensdag is gebruikt om onze materiaalwagen her in te richten en te zien welke middelen er de volgende keer meegenomen moeten worden vanuit Nederland.

Met de Economisch Directeur de heer Mihut, van het kinderziekenhuis, overleg gevoerd over nieuwe plannen. Zij denken aan het bouwen van een reinwaterkelder, daarvoor hadden wij enige informatie meegenomen. Het ziekenhuis zal in overleg met de aannemer een kostenplaatje maken. Het gaat om het plaatsen van drie kelders. De kosten zullen aanzienlijk zijn. De Werkgroep Urgenta gaat zich inzetten om de nodige gelden bij elkaar te brengen.
O2 Concentrators voor Kinder Aids Huis Sibiu, Roemenië (klik voor vergroting) Verder wil2006-aidshuis-O2-concentrator-b het kinderziekenhuis haar elektrisch net gaan moderniseren. Vooral de groepenkasten zijn technisch erg matig en soms ronduit gevaarlijk. Het ziekenhuis zal een opzet maken van haar plannen en deze de Werkgroep Urgenta ter beschikking stellen.

De middag is gebruikt om in het Kinder Aids Huis 2 zuurstof concentrators af te leveren, gesponsord door de firma Vivisol.
Donderdag 4 Mei was het weer tijd om naar huis te gaan. De Werkgroep Urgenta spreekt van een geslaagde missie. Met dank aan alle sponsoren die deze missie hebben mogelijk gemaakt.