Wat een prachtig jaar was 2012 voor onze stichting!

2012 was weer een zeer belangrijk jaar voor de Stichting Werkgroep Urgenta, zou het ons lukken om via onze sponsoren en de 55% van de Wilde Ganzen, een start te maken met ons project in het Emergency Hospital in Chisinau!

Toch wil ik eerst nog even stilstaan bij een vervelend moment, Jo de Jong een belangrijk bestuurslid en technicus werd in april getroffen door een hart stilstand, maar door adequaat optreden van vrienden heeft hij het gelukkig overleefd, voorlopig moet Jo de projecten in Moldavië aan zich voorbij laten gaan, gelukkig gaat alles nu weer goed en verzorgt hij in Nederland alle materialen voor transport naar Moldavië.

In juni zijn we weer met een groep voor de stichting Max Maakt Mogelijk in het streek ziekenhuis in Floresti geweest, om te starten met de aanleg van een nieuw medisch gassen systeem in het gebouw van moeder en kind, de renovatie van het gebouw was gedeeltelijk afgerond en wij konden boven, het nieuwe verlaagde plafond onze gasleidingen leggen, in het najaar van 2013 wordt de rest van het project afgemaakt.

Doordat Arnold en George veel werk hebben verzet om geld bij elkaar te krijgen, konden wij eindelijk in oktober met een groep van 6 personen vertrekken naar Chisinau, waar we het eerste gedeelte van ons project, op de gerenoveerde afdeling intensive care van de Neurologie in het Emergency Hospital, hebben voorzien van een nieuw centraal medisch gassen systeem, de afronding van het gehele project in het Emergency Hospital zal medio mei 2013 zijn.

Wat staat er verder nog voor 2013 op het programma!

Start sponsoring samen met de Wilde Ganzen voor het Oncologisch Hospital 2013-oncologisch-hospital-chisinauin Chisinau.

Voor dit project hebben we weer veel geld nodig en als het mogelijk is willen dit jaar nog een start maken in het ziekenhuis met de aanleg van het centraal medisch gassen systeem. In oktober 2013 bestaat de Stichting Werkgroep Urgenta 15 jaar, terugkijkend naar wat we de laatste jaren hebben bereikt in zowel Roemenië als Moldavië, mogen wij met alle sponsoren en vrijwilligers best trots zijn, dat we zoveel voor de gezondheidzorg in die landen hebben betekend.

Namens het bestuur,

Jan Scheerder