In 2022 is de Stichting Werkgroep Urgenta gevraagd door World Health Organization
(WHO) een aantal ziekenhuizen in Moldavië te bezoeken en te kijken naar het medische gassensysteem en de veiligheid in deze ziekenhuizen.
In een week tijd zijn we in Moldavië van noord naar zuid gereisd om zes ziekenhuizen te bezoeken waarna we aan het eind een presentatie hebben gegeven over onze bevindingen.
Een van de ziekenhuizen waar wij een nieuw project gaan opstarten is het Spitalul Raonail Causeni ‘n streek ziekenhuis in Causeni, in april hebben we voor de tweede keer het ziekenhuis in Causeni bezocht om een begroting kunnen opstellen.
De Afas Foundation heeft wederom toegezegd het project te financieren.
Het ziekenhuis bestaat uit 5 verdiepingen met een ruime kelder waar we onze medische lucht compressoren kunnen plaatsen.
Op de begane grond is de acute opvang en de intensive care, ook een paar behandelkamers voor kleine ingrepen met een aantal patiëntenkamers.
Op de intensive care met 6 bedden gaan we medische gasafname punten voor zuurstof/perslucht en vacuüm in balken voor de ramen installeren met een aparte balk voor elektra aansluitingen.
De acute opvang heeft 6 ruimtes waar medische gasafname punten moeten komen.
Op de tweede etage ligt het operatiecomplex met 3 operatiekamers en een recovery waar 4 patiënten kunnen bijkomen na een medische ingreep, voordat zij naar de intensive care of afdeling gaan, ook hier zullen wij medische gasafname punten gaan installeren.
Op dezelfde etage is ook de afdeling voor Chirurgie met zijn patiëntenkamers waar zuurstof en perslucht wordt aangelegd!
De derde etage is de afdeling van Obstetrie en Perinatogie gelegen, hier zijn de bevallingskamers en couveuse kamer waar zuurstof en perslucht wordt aangelegd.
De vierde etage is de afdeling voor Pediatrie hier gaan we ook een aantal kamers voorzien van zuurstof en perslucht!
Om de patiënten van de intensive care tijdelijk naar de recovery te verplaatsen maken we eerst de voorzieningen op de recovery in orde!
In oktober dit jaar gaan wij van start. In de planning gaan we ervan uit dat dit project ongeveer 2×2 weken in beslag zal nemen! In het najaar 2023 fase 1 en voorjaar 2024 fase 2.

Dit project wordt gefinancierd door:

Nieuws van dit project

Project Causeni opgeleverd

Met sponsoring van de AFAS Foundation heeft Stichting Werkgroep Urgenta een medisch gassen systeem in het IMPS SPITALUL RAIONAL in CAUSENI Moldavie geïnstalleerd. Het project op de intensive care is…
Lees verder

Spitalul Raonail Causeni

Dankzij de steun van Afas Foundation kunnen wij weer een nieuwe project opstarten. Je leest er meer over op deze pagina en op onze Facebook . Houd beide komende tijd…
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.