Vandaag vertel ik iets over het Valentin Ignatenco ziekenhuis, het is een stervormig gebouw A/B/C met elk 7 verdiepingen waar op de 6e verdieping 2 operatiecentra zijn gesitueerd voor verschillende specialisaties o.a traumatologie, orthopedie, microchirurgie, neurochirurgie etc.
Het ziekenhuis heeft 300 bedden.
Er is een sterilisatie afdeling maar deze is sterk verouderd met zeer slecht werkende stoomsterilisatoren, en je ziet in de voorruimte van de operatiekamer vaak hetelucht sterilisatoren die eigenlijk alleen in laboratoriums gebruikt worden, het is dan ook de vraag of het instrumentarium echt steriel!
De ingang van de acute opvang ligt in gebouw B en je ziet dagelijks de ziekenwagens patiëntjes afleveren.
Het gebouw aan de buitenkant ziet er slecht uit dat komt omdat er al jaren weinig of geen onderhoud is geweest, maar in het gebouw zelf zijn op veel afdelingen grote renovaties aan de gang of al opgeleverd.
Met ons project zorgen we dat er op belangrijke afdelingen zoals acute opvang, operatiekamers en intensive care, zuurstof, perslucht en vacuüm gasafnamepunten zijn voor de beademing en anesthesie apparatuur!
Op een aantal verpleegafdelingen gaan we op verschillende kamers zuurstof en perslucht gasafnamepunten aanleggen zodat daar patiëntjes zuurstof kunnen krijgen als dat nodig is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.