Kinderziekenhuis Sibiu
Het Kinderziekenhuis Sibiu, Roemenië (klik voor vergroting)De werkgroep heeft haar bezoek aan Sibiu afgerond. Het Kinderziekenhuis heeft vele wensen op tafel gelegd. De afdeling cardiologie van Pediatrie was al bekend. In totaal worden daar 17 lucht- en 2 zuustof-afnamepunten geplaatst. In het hoofdgebouw op de eerste verdieping nog eens 20 lucht punten en 5 zuurstof-afnamepunten. Op de 2e verdieping wordt in de bloedafname-kamer ook 2 afnamepunten lucht en 1 zuurstof-afnamepunt geplaatst. Verder zal in het Luther ziekenhuis ter voorbereiding op de verbouwing tot een Acute Opvang een aantal afnamepunten lucht en zuurstof worden geplaatst. Al met al veel meer dan de werkgroep in eerste instantie had gepland. In totaal zijn er 43 lucht- en 10 zuurstof-afnamepunten nodig van het fabrikaat Parkodex.
Verder zijn de volgende wensen geuit door de directie:

  • kinderbadjes 20 stuks
  • de mogelijkheid voor het aanleggen van een drinkwatervoorziening
  • een noodstroom agregaat van minimaal 60 kva
  • ventilatoren voor afzuiging keuken

Kunt u helpen met het leveren van deze spullen of hield u een inzamelingsactie waarbij bv. een kinderbadje is ingezameld? Neem contact met ons op.

Academsich Ziekenhuis Sibiu
Het Academisch Ziekenhuis Sibiu, Roemenië (klik voor vergroting)In het Academisch Ziekenhuis Judetean Sibiu heeft de werkgroep een bijzonder goed gesprek gevoerd met de nieuwe general manager Mevr. M. Boitan. Zij heeft namens het ziekenhuis haar hartelijke dank en waardering uitgesproken voor al het werk dat de werkgroep in de achterliggende tijd heeft gedaan. Zij hoopt op een blijvende vruchtbare samenwerking met de Werkgroep Urgenta. Het komend jaar zal de werkgroep in de verloskamers van de Obstetrie-afdeling een aantal afname-punten perslucht en zuurstof aanbrengen. De benodigde afname-punten voor beide projecten moeten worden in gekocht door de werkgroep. Een eerste calculatie geeft aan dat er zeker 7.500 euro nodig is.

Verder met Mevr. Boitan gesproken over de mogelijkheden van nieuwbouw. De werkgroep heeft aangegeven dat er al enige tijd terug door de Nederlandse stichting Hart of Romania een eerste initiatief is genomen. Jammer genoeg was er toen onvoldoende steun voor het plan vanuit het management van het ziekenhuis. Mevr. Boitan heeft recent een brief gezonden aan het Ministerie in Boekarest met het verzoek tot een mogelijke nieuwbouw. Het wachten is op antwoord van het Ministerie.
De werkgroep bedankt de ziekenhuizen voor de genoten gastvrijheid.
CRACIUN FERICIT SI AN NOU FERICIT!