Het afgelopen half jaar hebben wij een drietal ziekenhuizen in Moldavië bezocht. Dit alles was het gevolg van de overeenkomst die, via George Hille, is gesloten met het ministerie van gezondheidszorg.

De bezochte ziekenhuizen zijn:

Klik op de links om de bevindingen per ziekenhuis te bekijken.

Inmiddels zijn wij verder in het traject.  Wij hebben besloten het regionaal ziekenhuis in Leova als eerste uit te gaan voeren.
Daarna Ignatenco en vervolgens Mother and Child.

Er staat nog op de planning om bouwdeel O van het eerste kinderziekenhuis ten uitvoer te brengen. Helaas zal de financiering pas tegen het einde van dit jaar gerealiseerd zal zijn. Dit betekent dat de uitvoering pas volgend jaar plaats zal vinden.

Constantijn heeft vorige maand het Emergency Hospital bezocht en daar herstel- en instructiewerkzaamheden uitgevoerd. Via hem en via de zoon van Vera (Max Maakt Mogelijk Huis in Capresti) is de vraag gesteld of de stichting in het EM een uitbreiding van het gassennet kan realiseren.
De zoon van Vera is daar namelijk een van de artsen. Hij heeft via Jan van den Berg (Project Hope) de vraag gesteld. De stichting heeft geantwoord daar geen budget voor te hebben. Nu heeft Jan van den Berg gevraagd wat de kosten zijn voor de aanleg van de extra voorzieningen. Wellicht dat Project Hope en of MMM de benodigde financiën beschikbaar kunnen stellen. Wij zullen daar binnen kort een antwoord op geven.

Leova ziekenhuis
Afgelopen maandag hebben wij meegedaan aan de International Challenge Day van de Afas Foundation in Leusden. En geloof het of niet: wij wonnen de eerste plaats. Dat betekent dat het totale projectbedrag voor het Leova ziekenhuis van € 84.500 aan de stichting is toegekend. Een enorme opsteker voor ons.  Bekomen van de schrik realiseren wij ons dat er werk aan de winkel is.
Jan en ik zijn gestart met de offertes aanvragen en hebben gekeken naar het moment van uitvoering. De uitvoerende groep zal bestaan uit 6 a 7 man en zal in septembe aan de slag gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.